miercuri, 10 februarie 2010

Azuga

Fiind situată la poalele munţilor Bucegi, Azuga este o staţiune climaterică şi se poate mândri cu prima pârtie de schi din România omologată de F.I.S. (Federaţia Internaţională de Ski) - pârtia Sorica. Din acest motiv, dar şi datorită investiţiilor masive în infrastructura de turism care au avut loc în ultima perioadă, Azuga s-a dezvoltat în una din cele mai mari staţiuni de schi din ţară.

Pârtiile din Azuga:

1)Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zăpadă pentru 700 m,

2)Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m;

3)Cazacu varianta: lungime - 400 m, dificultate medie, dispune de zăpadă artificială.

4)Cazacu bretea: lungime 715,54m ,diferenta de nivel 163,21 m

5)Sorica Sud - lungime 770 m, usoara,

6)La Stana - lungime 910 m, usoara, Alte pârtii de schi fond şi randonee, precum şi un traseu de snowboard, situate în vecinătatea pârtiei Cazacu, însumeaza 10 km.

Azuga dispune de o telegondolă inaugurată la sfărşitul anului 2007 care oferă acces de punctul superior către toate pârtiile din staţiune.

Există de asemenea şi instalaţii de teleschi, miniteleschi si babyschi.

Predeal


În prezent, Predealul este cunoscut mai ales iarna datorită telescaunului şi teleschiurilor de care dispune oferind posibilitatea de a schia pe 5 pârtii.

Staţiunea Predeal este recomandată tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slăbite, pentru recuperarea ulterioară suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburărilor endocrine şi a problemelor de creştere a copiilor. Principalii factori de cură sunt aerul curat, fara praf şi alţi agenţi alergici, bogat în ozon şi radiaţii ultraviolete, atmosferă ionizată şi presiunea relativ scăzută a aerului.

Printre obiectivele turistice mai importante putem aminti: Mânăstirea Predeal, Cimitirul Legionar de la Predeal (aflat în spatele Mânăstirii Predeal, Vila Mareşalului Antonescu(situată în zona Cioplea din Predeal), Statuia Eroului poet Mihail Săulescu(situată la intrarea în Predeal dinspre Braşov), Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena(aflată în centrul oraşului Predeal.

Sinaia

Sinaia este un oraş în România, situat la poalele munţilor Bucegi şi cunoscut mai ales datorită importanţei sale turistice. Aici se află şi Castelul Peleş, fosta reşedinţă de vară a regelui Carol I.

Sinaia se află în judeţul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploieşti şi la 50 km sud de Braşov. Amplasat într-o zonă muntoasă pe valea râului Prahova, altitudinea oraşului variază între 767 m şi 1.055 m. Sinaia are statut de staţiune turistică şi balneo-climaterică.

Câteva dintre hotelurile şi spaţiile de cazare disponibile în Sinaia : - Hotel Sinaia, Păltiniş, Palace, New Montana, Internaţional, Economat, Rowa Dany, Casa Noastră, Bulevard, Anda, Marami, Cota 1400 şi altele.

Oraşul Sinaia oferă turiştilor numeroase posibilităti de practicare a sporturilor de iarnă.

Cap Aurora

Cap Aurora este cea mai mică staţiune din salba de staţiuni Mangalia-Nord. Plaja are o lungime de 500 m şi este obţinută prin construirea de diguri ce au schimbat direcţia curenţilor maritimi, diminuând forţa şi dimensiunea valurilor. Cap Aurora are zece hoteluri şi opt restaurante, realizate în nouă luni şi jumătate şi a fost inaugurată la 1 iulie 1973. Hotelurile, cu nume de pietre preţioase, se încadrează în mediul naural şi creează un ansamblu arhitectural coerent şi unitar. Liniştea ce caracterizează staţiunea se datorează alternării spaţiilor de verdeaţă cu spaţiile construite.

2 Mai

2 Mai Este un sat situat pe malul mării, la sud de municipiul Mangalia şi de lacul cu acelaşi nume. Lacul Mangalia a fost iniţial liman fluvio-marin şi s-a transformat într-un golf prin tăierea, în 1979, a cordonului de nisip ce îl separa de mare. Are o suprafaţă de 260 ha şi a fost separat în partea interioară în două lacuri: Limanu şi Hagieni. Satul a fost înfiinţat în 1887 de către Mihail Kogălniceanu, prin aducerea câtorva familii de ruşi scopiţi de la Bucureşti, Iaşi şi Galaţi.

La 3 km de 2 Mai se află Vama Veche, localitate de frontieră, amplasată pe marginea unui larg golf maritim, cu plajă lată de 30-40 m şi lungă de 300 m.

Neptun

Neptun este una dintre cele mai elegante si mai luxoase statiuni de pe litoralul romanesc. Olimp, a carui constructie a fost terminata în 1972, reprezinta cartierul nordic al statiunii Neptun.

Statiunea Neptun se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei, intr-o zona cu o vegetatie relativa bogata, padurea Comorova, pe tarmul Marii Negre, la 7 km nord de orasul Mangalia si la 38 kilometri de Constanta.

Printre posibilitatile de agrement se numara un cinema in aer liber, Teatrul de Vara, Bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, doua terenuri de minigolf, un parc de distractii, facilitatile pentru sporturi nautice si un sat de vacanta. Restaurantele ofera o bogata varietate de preparate culinare autohtone, specialitati din peste si programe folclorice. Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun.

Punctul forte al statiunii il reprezinta plaja, La Steaguri, care este cea mai bine amenajata plaja de pe litoral. Plaja din Neptun este una din cele mai frumoase de pe litoral, cu nisip fin si intrare in mare lina cu fund nisipos.

Jupiter

Jupiter este o staţiune de mici dimensiuni, în apropierea lacului Tismana şi a pădurii Comorova. Plaja staţiunii Jupiter este lungă de aproximativ 1 km şi o continuă pe cea din staţiunea Neptun. Este fragmentată de numeroase golfuleţe şi diguri transversale care dau un aspect dantelat acestei porţiuni de litoral. Jupiter este o staţiune relativ nouă, deschisa la începutul anilor 1970. Staţiunea Jupiter dispune de o bază de cazare de mare capacitate, majoritatea hotelurilor fiind de trei stele, amplasate perpendicular pe linia ţărmului.

Costinesti

Costinesti a evoluat dintr-un mic sat pescăresc (1960) într-o destinaţie de vară, foarte populară printre cei tineri şi în special pentru studenţi. Hotelurile şi o serie de complexuri cu vile , pensiuni şi bungalouri au fost create în timpul erei comuniste, acestea având diferite atât la stil cât şi la confort. După 1989, o parte din ele au fost modernizate dar au fost construite, în special în partea de nord a staţiunii, şi o serie de alte hoteluri şi vile.

Staţiunea are un lac mic în interiorul ţărmului, lacul Costineşti, care are o suprafaţă de 7 hectare, şi adâncime mică, fiind înainte de inundaţii, separat de mare printr-un cordon de nisip.

Lacul este unicul de pe litoralul României care nu este alimentat subteran. Datorită gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de nămol folosit la tratarea bolilor reumatice.

Eforie Nord

Eforie Nord, a doua staţiune ca mărime, este o staţiune cu regim balneoclimateric permanent. În partea de sud-vest se află lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietăţile curative ale nămolului, astfel că turismul recreativ se îmbină cu cel balnear.

Staţiunea este situată pe fâşia litorală dintre lacul Techirghiol şi Marea Neagră, între Agigea la nord şi Eforie Sud la sud, la circa 15 km de Constanţa. În Eforie Nord se pate ajunge pe şosea: 15 km sud de Constanţa pe DN39 (E 87) şi 29 km nord de Mangalia, sau pe calea ferată: 14 km sud de Constanţa pe linia Constanţa-Mangalia, gara Eforie Nord.

Clima marină este caracterizată de veri fierbinţi (temperatura medie în luna iulie depăşeşte 22 grade Celsius), ierni blânde, cu strat subţire de zăpadă (temperatura medie în ianuarie este de 0 grade Celsius) şi de precipitaţii scăzute (cca 400 mm anual). Vara, nebulozitatea fiind minimă, soarele străluceşte 10-12 ore pe zi.

Eforie Nord dispune de o infrastructură diversificată, baze de agrement, terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activităţi nautice etc.
Baza de tratament funcţionează pe tot timpul anului, spaţiile de cazare fiind încălzite în perioada sezonului rece. Staţiunea este recomandată pentru tratamentul afecţiunilor reumatice, dermatologice şi ale sistemului osos. Factorii de cură naturală sunt clima marină excitantă, apa mării care este clorată, sulfatată, sodică, magneziană, hipotonică (mineralizare medie de 15,5g).Dispune de o infrastructură diversificată, baze de agrement, terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activităţi nautice etc. Eforie Nord are posibilităţi de cazare de aproximativ 3.300 paturi în hoteluri şi vile, de categorii de 1 sau 3 stele.

Plaja staţiunii atinge cam 3km lungime şi lăţimi de 20-100m, mărginită în partea de nord a staţiunii de o faleză de peste 30 de metri. Intrarea în mare este lină în unele locuri cu nisip fin, alteori cu nisip şi pietre mici, plaja fiind acoperită cu nisip.


În situaţia în care avem informaţii, în partea stângă a prezentării găseşti:
agenţii de turism din Eforie Nord hoteluri, pensiuni, vile, moteluri, cabane, camping din Eforie Nord oferte de cazare şi sejururi, excursii şi circuite, transport, închirieri auto în Eforie Nord restaurante, pizzerii, fast food, cofetării, catering din Eforie Nord baruri, cluburi, discoteci, cluburi de noapte, cafenele din Eforie Nord.

Atractii in Mamaia

Principalele atracţii ale Mamaiei sunt Satul de Vacanţă, parcul de distracţii Aqua Magic şi telegondola. Radio Vacanţa este postul de radio al staţiunii, care emite în fiecare an din mai până în octombrie, începând cu anul 1966 în cinci limbi (română, engleză, franceză, germană şi rusă) în toate staţiunile de pe coasta românească a Mării Negre. În fiecare an, în timpul verii, în această staţiune se desfăşoară Festivalul muzicii uşoare de la Mamaia.

„Satul de Vacanţă” este un loc pitoresc care găzduieşte 31 de restaurante tradiţionale româneşti, decorate în stil rustic, conform regiunii pe care o reprezintă fiecare. Una dintre atracţiile satului de vacanţă sunt suvenirurile din scoici. Acestea sunt lucrate manual din scoici adunate iarna de pe malul marii.
[modifică]Aqua Magic


Aqua Magic este cel mai modern parc acvatic de pe litoralul Mării Negre, ce se întinde pe o suprafaţă de 27200 mp (2,7 hectare) şi include tobogane, piscine pentru adulţi şi copii, căderi de apă, bazine, restaurante, baruri, fast-food-uri şi magazine de suveniruri.

Telegondola
Inaugurată la 16 iulie 2004, după o investiţie de aproximativ 3,5 milioane €, telegondola este un teleferic modern care face legătura între Cazino şi Hotelul Perla, pe un traseu de 2,2 km. Deplasarea se face la o înălţime de 50 m, cu o viteză de 5 metri pe secundă, întregul traseu fiind parcurs în şapte minute.

Lacul Siutghiol
Lacul Siutghiol are o lungime de 7,5 km şi o lăţime de 2,5 km. Pe cele 1900 hectare ale sale se practică sporturi de apă precum schi nautic sau yachting. Lacul Siutghiol are o insulă calcaroasă, Ovidiu, cu o suprafaţă de 2 ha, pe care este amplasat un restaurant.

Turism in Mamaia

Condiţiile de cazare s-au îmbunătăţit în ultimii ani, pe măsură ce unele hoteluri au fost modernizate. În total staţiunea poate caza 20.000 de turişti simultan în peste 60 de hoteluri de până la 5 stele. Plaja este ideală începând cu mijlocul lui mai şi terminând cu septembrie târziu, când temperaturile medii depăşesc 25 de grade Celsius. Apa este caldă până spre sfârşitul toamnei.

Anual, în Mamaia se desfăşoară la Teatrul de Vară Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia, împărţit pe trei secţiuni: Interpretare, Creaţie şi Şlagăre. Între 27 şi 28 mai 2004, în staţiunea românească s-a desfăşurat a XI-a reuniune a şefilor de stat şi de guvern din ţările Europei Centrale.

Mamaia

Mamaia este o staţiune turistică de vară pe malul vestic al Mării Negre. Este situată în nordul oraşului Constanţa, România. Mamaia nu este o localitate de sine stătătoare ci un cartier al Constanţei cu foarte puţini locuitori permanenţi (sub 50), fiind însă suprapopulată pe parcursul verii. Construcţia unor ansambluri rezidenţiale, care se desfăşoară în prezent pe malul lacului Siutghiol, va schimba probabil această stare de fapt.

Mamaia este o fâşie de pământ între Marea Neagră şi lacul Siutghiol cu o lungime de 8 km, însă o lăţime de doar 300 m. Plaja foarte lungă, cu o lăţime de până la 250 m este acoperită cu un nisip foarte fin. De-a lungul acesteia se află mai multe hoteluri, magazine, restaurante, terase, cluburi şi discoteci.